Rize
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

ABD'de binlerce kişilik Netanyahu karşıtı protesto: Çok sayıda gözaltı var

ABD'de binlerce kişilik Netanyahu karşıtı protesto: Çok sayıda gözaltı var
ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu protesto eden binlerce kişi, Beyaz Saray ile Kongre arasındaki Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı. Göstericiler, İsrail'in Gazze politikasına tepki gösterdi ve ellerinde "Özgür Filistin" gibi pankartlar taşıdı. Polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Protesto sırasında bazı göstericiler İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.

Washington'da Netanyahu'ya Karşı Büyük Protesto: Binlerce Kişi Gösteri Yaptı

Washington, DC, 24 Temmuz 2024 - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında, binlerce kişi Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapatarak Netanyahu'yu protesto etti. Göstericiler, İsrail'in Gazze politikasına karşı duydukları tepkiyi dile getirmek amacıyla toplandı.

Protestocular arasında Amerikalı Müslümanlar, Filistinliler ve Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de yer aldı. Ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" gibi pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde sloganlar attı. 

abd

Polis, Netanyahu'nun Kongre'deki konuşması sırasında dışarıda toplanan binlerce kişiye göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Göstericilere yapılan bu müdahale sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis yetkilileri, "Kalabalık, polis hattımızdan geri çekilme emrimize uymadı. Yasaları çiğnemeye ve bu çizgiyi geçmeye çalışan herkese karşı biber gazı kullanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon, protesto sırasında yaptığı konuşmada, “Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir" diyerek kalabalığa seslendi. Ultra-Ortodoks bir Yahudi grubunun üyeleri de protestoya destek vererek, ellerinde Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin" ile "Anti-Siyonizm antisemitizm değildir" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteri sırasında bazı protestocular İsrail bayrağını yaktı. Ayrıca, bir grup gösterici gönderdeki ABD bayrağını indirerek ateşe verdi ve yerine Filistin bayrağını çekti. Protesto sırasında yaşanan bu olaylar, Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik politikalarına olan tepkinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!