Avşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle konuya ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Yaygın eğitim modelinin kişisel gelişime, istihdama ve toplumsal kalkınmaya sunduğu katkıya dikkat çeken Avşar, bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde bu kursların kapatılmasına tepki gösterdi.
İlgili mevzuat hükümlerine değinen Avşar şu ifadelere yer verdi:
”Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği 49. maddesinde öğretim programlarının amaçları şu şekilde açıklanmıştır; a) Kurumlarca; yaş, eğitim düzeyi ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kursiyerlerin ilgi, istek, yetenek ve beklentileri doğrultusunda bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmek. b) Hayat boyu öğrenme faaliyetleri doğrultusunda kişisel gelişim taleplerinin karşılanmasının yanı sıra değişen ve gelişen ekonomiye iş gücü duyarlılığının artırılması için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde kursiyerleri, ilgi, istek ve yeteneklerine uygun olarak üretken, bilinçli, yenilikleri ve gelişmeleri izleyen ve kendini buna göre sürekli geliştiren, iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmek, istihdam için gerekli ve ihtiyaç duydukları yeterlikleri kazanmalarına uygun eğitimleri sağlamak; araştıran, geliştiren, değerlendiren, tasarlayan, girişimci bireyler olarak yetiştirmek.”
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 2023 İzleme ve Değerlendirme Raporuna vurgu yapan Avşar, ”Bu rapora göre Genel Müdürlüğün taşra teşkilatı olan olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitimi merkezlerinde toplam 5.996 öğretmen, 196.741 usta öğretici yaygın eğitim kurslarında görev almıştır. Bu kapsamda uzaktan ve yüz yüze eğitim yoluyla 104 alanda, 3859 eğitim programında, 622. 968 kurs açılmış ve 11. 587.174 kursiyer eğitim almıştır. Bu sayının yüzde 63’ü kadınlardan oluşmaktadır. Tekirdağ’da bu sayılar 134.277 kursiyer ve 6.678 kurs şeklindedir” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.