Rize
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Aytemiz Alanyaspor Fenerbahçe maçının ardından

Aytemiz Alanyaspor Fenerbahçe maçının ardından
- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal:- "2-0 öne geçtik. Rakip, 2-2 beraberliği yakaladı. Daha sonra yaptığımız hamlelerle oyunu dengeledik. Önde baskı yaptık ve maçı 5-2 kazandık."

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 5-2 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, seyir zevki yüksek bir maçta yaptıkları hamlelerle maçı 5-2 kazandıklarını söyledi.

Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Alanya'ya kazanmak için geldikleri söyledi. Son 5-6 haftadır lig maçlarında yükselen bir grafiklerinin olduğunu dile getiren Kartal, "Teknik, fizik, taktik ve oyun anlamında üstüne koyan bir takımım var. Oyuncularımın ve takımın taktik anlamında önemli bir yükselişimiz var." dedi.

Kartal, bugün seyir zevki yüksek bir maç oynandığını dile getirerek, "2-0 öne geçtik. rakip, 2-2 beraberliği yakaladı. Daha sonra yaptığımız hamlelerle oyunu dengeledik. Önde baskı yaptık ve maçı 5-2 kazandık." diye konuştu.

Sonradan oyuna giren 3 oyuncunun takıma katkı verdiklerini ve 3 gol attıklarını anlatan Kartal, şöyle konuştu: "Bugün Alanyaspor gibi iyi bir takıma evinde 5 gol attık ama önce ve sonra 5-6 tane gol olabilecek yüzde yüz pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda da vardı."

Takımda eksik oyunculara rağmen elindeki oyuncuları en iyi şekilde kullanarak 5 gollü bir galibiyet aldıklarını ifade eden Kartal, oyuncularını tebrik etti.


- "Arda bizim evladımız, hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet edecektir"

 


Oyuna sonradan giren ve gol atma başarısı gösteren Arda Güler'e de değinen Kartal,

"Fenerbahçe lig tarihin en genç oynayıp, gol atan oyuncusu olduğunu söyledi, bana ekibim. Arda bizim evladımız, hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet edecektir. Arda'yı doğru zamanda oyuna alarak, planlayarak, onu bugün 65-70 dakikada oyuna aldık. Tam onun oynayacağı ortam vardı. Oda gereğini yaptı bir gol bir asist, bizleri mahcup etmedi. Onun yolu açık, geleceği olan bir oyuncumuz. Ona güveniyoruz, onu seviyoruz, o bizim evladımız ona da ayrıca teşekkür ediyorum"

dedi.

- "Çalışmamızın karşılığını aldık"

Kartal geldikleri günden bu yana ekibiyle rakiplerini iyi analiz ettiklerini ve iyi çalıştıklarını anlatan Kartal, şunları söyledi: "Mesela ilk attığımız gol insanlara tesadüf gelebilir. Kaleci uzun vurdu gol attı, diye düşünebilirsiniz. Biz buna çalıştık. Alanyaspor'u çok iyi analiz ettik. Çalışmamızın karşılığını da aldık. Sonuçta Alanyaspor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Oyuncularımın çok iyi futbol oynadıkları için ve 5 gollü galibiyet için tebrik ediyorum.Bu galibiyetimizi büyük Fenerbahçe taraftarlarına armağan ediyorum."

- "Ben böyle bir oyuncularla çalıştığım için çok mutluyum, gururluyum"

Mesut Özil ve Arda Güler arasındaki forma rekabeti ve bu oyunculara sahip olmak hakkındaki düşünceleri sorulan Kartal,

"İki değil 3 tane, bir de İrfan Kahveci var. Mesut var, Arda var. Bunlar üst düzey oyuncular. Ben böyle bir oyuncularla çalıştığım için çok mutluyum, gururluyum. Her oyuncum benim için değerli. Ne zaman nerede kimin oynayacağını planlıyoruz. Bazılarını oynatmıyorum, onlarla konuşuyorum, ikna ediyorum bu konuda. Onlarda bana yardım ediyorlar. Tamam hocam diyorlar. Karşılıklı anlaşarak medeni şekilde sorun çıkmadan işimizi yapıyoruz."

şeklinde konuştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!