İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündeme gelen isimler hakkında önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu, ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Aytun Çıray, Bank Asya’da 16 yıl görev yaptıktan sonra SPK Başkanlığı görevine getirilen ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında geçtiğimiz 30 Ağustos’ta savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
Savcılığın henüz bir süreç başlatmamış olmasının ardından Çıray, bu defa da yine avukatı Murat Ergün aracılığı ile bu kez Ünsal Ban, Tugay Kabasakaloğlu, Zehra Taşkesenlioğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu. Çıray, yaptığı suç duyurusu sonrasında da konuyu Meclis gündemine taşıdı.
‘ZENGİN FETÖCÜLERİ 4,5 MİLYON EUROLUK YATIYLA İNGİLTERE’YE KAÇIRDI MI?’
THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban hakkındaki iddiaların cevaplanması amacıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi veren Çıray, Ünsal Ban ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun geçmişte FETÖ soruşturması geçirdiğini, Taşkesenlioğlu’nun KHK ile ihraç edildiğini, Ünsal Ban’ın ise takipsizlik aldığını hatırlattı.
Çıray, “Ünsal Ban’ın ve AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Almanya’da 4,5 milyon Euro’ya ultra lüks yat aldığı, Malta bayraklı olduğu söylenen söz konusu yatın Yunan Adaları’nda tutulduğu ve 15 Temmuz sonrasında bu yat ile zengin FETÖ’cülerin Türkiye’den İngiltere’ye kaçtığı iddialarının doğru olması halinde, bunun bir skandal olmasının yanı sıra kendine muhalif her kesimi FETÖ’cülükle suçlayan AKP iktidarının da ipliğinin pazara çıkması demektir” dedi.
‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI ÖNERGEMİZİ NEDEN REDDETTİKLERİ ANLAŞILIYOR’
Çıray şöyle devam etti:
“Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkması gibi bir huyu vardır. Millet İttifakını her fırsatta FETÖ’cülükle suçlayarak ittifakı bozmak için çabalayan Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakının, muhalefetin verdiği “FETÖ’nün Siyasi Ayağı Araştırılsın” önergelerini neden her seferinde reddettiklerini bir kez daha görüyoruz. Her konuda yargıya müdahale eden AKP iktidarı FETÖ ile mücadele konusunda eğer samimiyse Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Ünsal Ban hakkındaki suç duyurularımın işleme alınması için yargının önünü açsın.”
KISACASI ÜNSAL BAN’IN İŞLEMEDİĞİ SUÇ KALMIŞ MIDIR?
Ünsal Ban hakkında ileri sürülen iddiaların yargının devreye girmesini gerektirecek ölçüde güçlü ve ciddi olduğunu belirten Çıray, bu iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da sordu:
1- Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi rektörü olmadan önce hakkında açılan davalar, soruşturma ve incelemeler var mıdır? Varsa nelerdir? Ünsal Ban THK Üniversitesi Rektörü iken, aynı zamanda FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’de programlar yapmış mıdır? Bugün Gazetesi’nde yazılar yazmış mıdır?
2- Ünsal Ban’ın THK Üniversitesi mülklerini usulsüz bir şekilde satarak kurumu 300 milyon TL zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili soruşturma dosyasının akıbeti nedir? Ünsal Ban Afrika’daki FETÖ okullarından öğrencileri THK Üniversitesi’ne getirip eğitimlerine yardımcı olmuş mudur? Bu öğrenciler üniversiteye hangi şartlarda girmiştir? Buradan kaç kişi pilot olarak eğitilip kendi ülkelerine gönderilmiştir?
3- AKP Mengen İlçe Başkan Yardımcısı iş adamı emlakçı müteahhit Tugay Kabasakaloğlu ile Ünsal Ban’ın ilişkisi nedir? Bu şahıs Ünsal Ban’ın Mengen’deki çiftliğinin satın alma işlemlerinde hangi rolü oynamıştır? Bunun karşılığında Kabasakaloğlu’na THK Üniversitesi’nden usulsüz diploma verilmiş midir? Daha sonra bu şahsa öğretim üyesi sıfatı verilip aynı üniversiteden maaş bağlanmış mıdır?
4- Bolu Mengen’deki 200 dönümlük arazinin üzerine inşa edilen hotel, restorant, çiftlik, alışveriş merkezi, sinema salonu, organik çiftlik vs nin bugünkü değeri 200 milyon liradır. İddiaya göre burası, Ünsal Ban’ın şoförü ve Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun danışmanı olan bir isme aittir. Bu şahsın üzerine yapılan söz konusu 200 milyon liralık dev işletmenin parası kim tarafından nasıl ödenmiştir?
5- Buraya Erzurum’dan getirilen hayvanların, atların, eşeklerin yanı sıra, yine Erzurum’dan çoban da getirilmiş midir? Daha sonra bu çobanın üzerine de araziler satın alınmış mıdır? Bu çoban daha sonra trafik kazasında hayatını kaybetmiş midir? Çobanın üzerindeki gayrimenkuller çobanın annesine miras kalmış mıdır? Sonrasında bu gayrı menkullerin tekrar geri alınması için neler yapılmıştır?
6- Ankara’daki Vivaldi Ce Gold Hotel geçtiğimiz aylarda kime satılmıştır? Satıldıktan sonra Blueline adını alan bu hoteli kim almıştır? Ünsal Ban’ın çocukları üzerine mi alınmıştır? Bunun için ne kadar para ödenmiştir? Hangi kanaldan ödeme yapılmıştır?
7- Ünsal Ban Malta da şirket kurmuş mudur? Ünsal Ban ve MV Zehra Taşkesenlioğlu Almanya dan 4.5 milyon €’ya bir ultra lüks yat almış mıdır? Bu yata neden Malta Bayrağı takmışlardır? Malta’nın Valletta Yat Limanına kaydı yapılmış mıdır? Bu yat daha sonra neden Yunan Adalarındaki yat limanlarında tutulmuştur? Bu yatın Türkiye ve Yunan Adaları arasında kaç sefer yaptığı, bu seferlerde kimleri taşıdığı bilinmekte midir? İngiltere’ye kaçan zengin FETÖ’cüler bu yatla mı Türkiye’den kaçırılmıştır?
8- Ünsal Ban diplomatik pasaportu ile kaç defa İngiltere’ye gitmiştir. Burada FETÖ nün Avrupa ve İngiltere’de para kasası olduğu iddia edilen isimlerle ne tür bağlantıları olmuştur? Bu isimlerle İngiltere’de ne kadar gayrimenkul almıştır?
9- Ünsal Ban’ın İngiltere’de ayrıca iki şirketi olduğu iddia edilmektedir. Bu şirketler Batı Londra Chiswick bölgesindedir. Bu bölge İngiltere’ye kaçan FETÖ’cülerin tercih ettiği bir bölgedir. Ünsal Ban’ın bu şirketlerden birinin ortağı Halil Gökhan Özkal aynı zamanda Türkiye’deki Matrix Bilgi Dağıtım AŞ’de birlikte yönetim kurulu üyesidir. Bu şirketin borsa spekülasyonlarındaki tartışmalarda adının geçmesi tesadüf müdür?
10- Ünsal Ban, eski eşi ve çocukları üzerine bankalardaki hesap detayları araştırılmış mıdır? Aynı isimler üzerine alınmış arsalar var mıdır? Muğla, Marmaris’te üzerlerine arsalar var mıdır?
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.