Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Bakan Kacır "Rize'nin önümüzdeki dönemde Türkiye Yüzyılı'nda yıldızı daha da parlayacak"


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Rize'de inovasyon ve bölgesel kalkınma programlarıyla şehrin Türkiye Yüzyılı'nda daha da parlayacağını belirtti. Rize Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, DOKA ve DOKAP öncülüğünde hayata geçirilen 10 projenin açılışını yaptıklarını, bu projelerin 84 milyon liralık yatırımla turizm, tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde 109 milyon lira tutarında 10 bölge kalkınma projesinin imzalandığını duyurdu.

Bakan Kacır: "Rize, Türkiye Yüzyılı'nda İnovasyon ve Kalkınma ile Parlayacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Rize Belediyesi'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, inovasyon ve bölgesel kalkınma programlarıyla Rize'nin Türkiye Yüzyılı'nda yıldızının parlayacağını belirtti. Bakan Kacır, Rize Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde, DOKA ve DOKAP öncülüğünde hayata geçirilen 10 projenin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Kacır, 84 milyon lira yatırımla turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında Rize'nin gelişmesine destek olacak projelerin açılışını yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde 109 milyon lira tutarındaki 10 bölge kalkınma projesinin de imzalarını attıklarını belirtti. Ayrıca, TÜBİTAK ve Rize Belediyesi işbirliğiyle hayata geçmesi planlanan bilim merkezi projesinin de imza töreninin gerçekleştirildiğini söyledi. Bu bilim merkezi ile Rize'nin gençlerinin ve çocuklarının bilim, teknoloji ve inovasyona yönlendirilmesi hedefleniyor.

Bakan Kacır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesindeki Teknopark gibi yapılarla, Rizeli gençlerin teknoloji girişimciliği alanında daha etkin olmalarını sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Son 22 yılda Rize'de sanayi, teknoloji ve yerel kalkınma alanlarında önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Kacır, bu dönemde 428 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini, 18,8 milyar liralık sabit yatırım ve 16 binden fazla nitelikli istihdamın önünü açtıklarını belirtti. Rize Organize Sanayi Bölgesi'ne bugüne kadar 1,3 milyar liralık destek sunduklarını ve genişleme alanındaki çalışmaların Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.

Kacır, KOSGEB aracılığıyla Rize'de son 22 yılda 6 bin 700'den fazla KOBİ'ye 777 milyon lira destek sağladıklarını, TÜBİTAK aracılığıyla akademik, bilim insanı ve özel sektör destek programlarıyla 162 proje ve 671 bilim insanına 408 milyon lira destek verdiklerini aktardı. Ayrıca, DOKA eliyle 181 projeye 433 milyon lira, DOKAP eliyle de son 10 yılda 98 projeye 1,3 milyar lira destek sağladıklarını kaydetti.

Rize'nin kalkınma yolculuğuna katkı sunmak için çalıştıklarını belirten Kacır, inovasyonla, bölgesel kalkınma programlarıyla, sanayi ve teknoloji atılımlarıyla Rize'nin yıldızının daha da parlayacağını vurguladı. Türkiye'nin en önemli liman yatırımlarından biri olan İyidere Projesi'nin devam ettiğini hatırlatan Kacır, bu yatırımın da hayata geçmesiyle Rize'nin küresel pazarlarla entegrasyonunun hızlanacağını ve sanayi ile teknoloji alanlarında yükselişinin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!