Rize
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe anayasasından kurtulmalıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut darbe anayasasından kurtulma vaktinin geldiğini belirterek, yeni anayasa sürecindeki en büyük engelin ön yargılar olduğunu vurguladı. Erdoğan, son dönemde artan nefret ve kavga siyasetinin demokrasiye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez'in seçildiğini duyurarak, yeni Yargıtay yönetimine başarılar diledi. Vesayetle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı'nda düzenlenen bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin mevcut darbe anayasasından kurtulma vaktinin geldiğini vurgulayarak, yeni bir anayasa yapım sürecinde en büyük engelin ön yargılar olduğunu belirtti.

"Türkiye Yeni Anayasaya Hazırdır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin darbe mahsulü olan mevcut anayasadan kurtulmasının zamanının çoktan geldiğini ifade etti. Türkiye'nin artık yeni bir anayasaya hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, "Yeni anayasada en büyük engel ön yargılar. Makul süre, öngörülebilir ve çözüm merkezli adalet, önceliğimiz olacak" dedi. Erdoğan, bu süreçte her kesimin sağduyulu davranması gerektiğinin altını çizdi.

"Nefret ve Kavga Siyaseti Demokrasiye Zarar Veriyor"

Erdoğan, son dönemde yükselen nefret ve kavga siyasetinin demokrasiye zarar verdiğine dikkat çekerek, "Bu siyaset tarzının milletimize fayda sağlamadığını herkesin görmesi ve buna göre siyaset üretmesi gerekiyor" dedi. Erdoğan, siyasetin uzlaşma ve çözüm odaklı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Yargıtay'da Yeni Dönem
Erdoğan, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin demokratik bir iklimde, rekabetçi bir atmosferde gerçekleştirildiğini ve bu süreçte Yargıtay Başkanlığı'na Ömer Kerkez'in seçildiğini duyurdu. "Yargıtay Başkanımız Sayın Ömer Kerkez'i canı gönülden tebrik ediyor, kendisine Mevla'dan üstün başarılar temenni ediyorum" diyen Erdoğan, görevini devreden Yargıtay Onursal Birinci Başkanı Mehmet Akarca'ya da teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Muhsin Şentürk’e de başarılar diledi.

"Millet Vesayetle Mücadeleyi Destekliyor"
Erdoğan, devlet organlarının milli iradenin dışına çıkmasına izin vermeyeceklerini ve her türlü vesayetle sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. "Millete hakaret edenleri millet asla affetmez" diyen Erdoğan, milli iradeye saygının ve demokrasiye bağlılığın önemine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli mesajlar içerirken, yeni anayasa tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!