Rize
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmit Körfezini pırıl pırıl yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmit Körfezini pırıl pırıl yapacağız
İstanbul, 7 Eylül (Hibya) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesi, Teleferik ve TOKİ Konutları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

”Bu anlamlı buluşmada hamdolsun bu muhteşem güzel hastanemizi tüm Gölcük’ün Kocaeli’nin inşallah emrine amade kılıyoruz.

Buradan Gölcük’le birlikte Kocaeli’nin tüm ilçelerine, mahallelerine selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum.

Bundan 25 sene evvel 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi gösterdi ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz.

Kocaeli’de son mitinglerimizden birini yapmıştık. Kocaelili kardeşlerimiz yine bizi mahcup etmedi. Durmak yok yola devam diyen tüm Gölcük’lü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kocaeli’yi geliştirmek, büyütmek için yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz.

Kamu olarak Kocaeli’ye yaptığımız yatırımların güncel tutarı 350 milyar lirayı buluyor. Gebze-Darıca sahil metro hattımızda da çalışmalar hızla ilerliyor.

Bu hattı da 2025 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Türk ekonomisinin lokomotif şehrine ne yapsak az. Bugün de Kocaeli’ne elimiz boş gelmedik. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Tüm Kocaeli halkına hayırlı olsun.

Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı... İnşallah bu önemli projeyi 2028 yılında hizmete vereceğiz. Gebze-Darıca sahil metro hattımızda da çalışmalar hızla ilerliyor. Bu hattı da 2025 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz.

Birilerin çevreciliğinin lafını ederken biz gerçek çevreciliği gösteriyoruz. İzmit Körfezi dip çamuru temizleme çalışmasıyla eski berraklığına kavuşuyoruz.

Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Projenin toplam maliyeti 2 milyar 504 milyon lira. Haliç’i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezini de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi’nin yaşadığı pislik İzmit’te olmayacak. Çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık adeta paçalarından akıyor.

Gezi olaylarında 3-5 tane ağacın yeri değişti diye sokakları yakıp yıkanları zaten biliyorsunuz. Çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbiri ortada yok. Taksim Meydanına kamp kuran medya kuruluşları ortada yok. Mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok.

Ya kafalarını kuma gömdüler ya havaya bakarak ıslık çalıyorlar. Ülkemizin en nadide çevre hazinelerinin gasbedilmesi karşısında bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi, tek bir cümle bile kuramıyorlar. Allah millete sabır, bunlara da mahcubiyet hissedecek kadar mesuliyet duygusu versin.

22 yıl içerisinde Türkiye’nin dört bir yanında devlet hastaneleriyle emrinizde olduk, emrinizde olmaya devam edeceğiz. Toplam 95 sağlık tesisini siz kardeşlerimizin emrine verdik.

Bu yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin elbette farkındayız. Bu millete hizmetkar olmak bir nasip meselesidir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hesapçı değiliz başları gibi kafamızda 40 tilki dolaşmıyor.

Bundan 16 ay önce siyasi tarihimizin en çekişmeli seçimlerinden birini gerçekleştirik. 14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız bize 5 yıl daha kendisine hizmet görevi verdi. CHP’nin devrik genel başkanını, yanındakiler ve yöresindekilerle beraber hezimete uğrattık.

Yüzde 52 oy oranıyla 5 yıl boyunca Türkiye’yi yönetme sorumluğunu üstlendik. Bunun 16 ayını alnımızın akıyla geride bıraktık. Kalan süremizi en güzel şekilde değerlendireceğiz.

Ülke menfaati olan her işe kulp takan müzmin muhalifleri millete havale ediyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bugün de hizmet dışında amacımız yok. Başkaları gibi kafamızda 40 tilki dolaştırmıyoruz.

Bugün mutluyum, Rahmetli Necati Çelik kardeşimizin adını verdiğimiz bu muhteşem eseri sizlerin emrine veriyoruz. Zira bir taratan şehir hastanesi, bir taraftan Gölcük Devlet Hastanesi sizlerin emrinde.”

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!