Rize
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe Kilit Harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe Kilit Harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 12'nci Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile 6'ncı Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında terörle mücadelede gelinen son noktayı ve bölgedeki güvenlik politikalarını ele aldı.

Erdoğan, "Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesi'nde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Suriye'de güney sınırımız boyunca uzanan güvenlik kuşağının eksik halkalarını Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde tamamlayacağız" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin 2 bin 233 yıllık tarihiyle dünyanın en köklü ordularından birine sahip olduğunu ve askeri eğitim sisteminin temellerini atan bir ülke olarak, subayların aldıkları eğitimin meslek hayatlarında onlara rehberlik edeceğini vurguladı.

Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri'nde 12'nci Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile Kara, Deniz ve Hava Harp Enstitüleri'nde 6'ncı Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimleri'ni bitiren subayları tebrik etti. 54'ü dost ve kardeş ülkelerden gelen toplam 181 subayın mezuniyet sevincine ortak olduklarını belirten Erdoğan, misafir subaylara kendi ülkelerinde başarılar diledi. Erdoğan, "Şahsımızın ve milletimizin en kalbi selamlarını halklarına ulaştırmalarını özellikle rica ediyorum" diyerek Türkiye'nin bu subaylarla olan gönül bağlarını koruyacaklarını ifade etti.

Milli Savunma Üniversitesi'nin Rolü

Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurulan Milli Savunma Üniversitesi'nin büyük bir başarıyla misyonunu yerine getirdiğini söyledi. Üniversitenin, Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Harp Okulları'nda eğitim alan evlatlarımızı en donanımlı şekilde yetiştirdiğini belirten Erdoğan, eğitim sisteminin Silahlı Kuvvetlerimizin farklı kademelerine vazife şuuru yüksek personel kazandırdığını vurguladı. Erdoğan, üniversitenin askeri stratejik vizyonunun şekillendirildiği bir merkez olma yolunda ilerlemesinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Bölgedeki Güvenlik Politikaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin coğrafi bakımdan stratejik avantajlar sunduğunu, ancak bu konumun tehdit ve tehlikeleri de beraberinde getirdiğini söyledi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 2,5 yılını geride bırakmak üzere olduğunu ve çatışmaların ciddi can kayıplarına yol açarak devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin, bu savaşın yükünü çekmeye devam edeceğini ve barışı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları

Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinerek, Gazze'de yaşananların savaş değil, soykırım olduğunu söyledi. Erdoğan, 7 Ekim'den beri Gazze'de yaşananların meşru müdafaa olmadığını, katliam ve barbarlığın en sefil örnekleri olduğunu belirtti. İsrail'in güvenliğini daha çok toprak işgal etmekte aradıkça, bölgemizdeki hiçbir ülkenin kendini yüzde 100 güvende hissedemeyeceğini ifade etti.

Terörle Mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 40 yıldır bölücü teröre karşı çetin mücadeleler yürüttüğünü ve büyük bedeller ödediğini belirtti. Erdoğan, terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attıklarını ve yerli ve milli silah sistemlerinin de katkısıyla terör örgütüne ciddi darbeler indirdiklerini söyledi. Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesi'nde çok yakında kilidi kapatacaklarını belirten Erdoğan, Suriye'de güney sınırımız boyunca uzanan güvenlik kuşağının eksik halkalarını tamamlayacaklarını ifade etti.

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, o gecenin sabahına ülke olarak destan yazdıklarını, demokrasiyi kurtardıklarını ve milli iradeye sahip çıktıklarını belirtti. 15 Temmuz sonrasında çok kritik adımlar attıklarını ve başta güvenlik birimleri olmak üzere FETÖ'nün kurumlarımızdan büyük ölçüde arındırıldığını kaydetti. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geniş yelpazedeki görevlerini icra etmesine imkan sağlayacak eğitim ve öğretim modeli oluşturduklarını belirtti.

Sonuç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, coğrafi ve stratejik avantajlarının yanı sıra tehdit ve tehlikeleri de beraberinde getiren bir konumda olduğunu ve bu nedenle askeri eğitim sisteminin değişen ihtiyaçlara göre sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, terörle mücadelenin devam edeceğini ve Türkiye'nin güvenliği için gereken tüm adımların atılacağını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!