Rize
27 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye döndü: Biden'ın yemeğine katılmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye döndü: Biden'ın yemeğine katılmadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenlediği akşam yemeğine katılmadı, ancak nedenine dair bir açıklama yapılmadı. Özel uçağı "CAN" ile saat 09.30'da Atatürk Havalimanı'na inen Erdoğan, burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulundan Türkiye'ye Döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın liderler için düzenlediği akşam yemeğine katılmadığı bildirildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemeğe katılmama nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak “CAN”, saat 09.30'da Atatürk Havalimanı'na indi. Erdoğan’ı, havalimanında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer karşıladı. 

Erdoğan ile birlikte gelenler arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılamanın ardından havalimanından ayrıldı.

Emine Erdoğan, Jill Biden’ın Yemeğine Katıldı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber ABD'de bulunan eşi Emine Erdoğan, Joe Biden'ın eşi Jill Biden tarafından verilen yemeğe katıldı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu kapsamında ziyaret ettiğimiz New York'ta, Amerika Devlet Başkanı'nın eşi Jill Biden'ın ev sahipliğinde lider eşleri ile buluştuk. Çevre, kültür, eğitim başta olmak üzere pek çok konu hakkında samimi ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın BM Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail’i Gazze'de uluslararası hukuku çiğnemekle suçladı. Erdoğan, İsrail’den hukuk önünde hesap sorulması gerektiğini belirterek, “İsrail yönetimi temel insan haklarını hiçe sayarak apaçık bir soykırım uygulamakta. Bundan 70 sene önce nasıl Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır” dedi.

Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkelere seslenerek, “Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa dur demek için, Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşması, dünya genelinde dikkat çekti ve BM üyeleri arasında tartışmalara yol açtı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!