Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Erdoğan CHP'yi hedef aldı: Bir milli güvenlik sorunudur

Erdoğan CHP'yi hedef aldı: Bir milli güvenlik sorunudur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'liler devletin sesine kulak vermiş olsalardı utanılacak duruma düşmezlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik sorunudur.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CNN Türk canlı yayınına katılıp gündemi değerlendirdi. 

Ahmet Hakan, Hande Fırat, Zafer Şahin ve Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

MERSİN'DEKİ SALDIRI: CHP'nin teröristlerden birini gazeteci diye geçmişte savunmuş olması... Terör örgütü siyasi uzantısı parti yerine devletin sesine kulak vermiş olsalardı utanılacak duruma düşmezlerdi. Ancak utanmaları yok. Hapiste olanların gazeteci değil, terörist olduğunu en başından beri söyledik. Yargı bunları terörist oldukları için mahkum ediyor. Resmi internet sitelerinde de tutuklu gazeteci diye gösterdikleri raporu hala gezdiriyorlar. O zaman bu teröristin hala arkasındalar. Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik sorunudur.

EGE ADALARI: Yunanistan, NATO'da beraber olduğumuz bir ülke ama Türkiye'de NATO'da olan bir ülke. Biz NATO'da ilk 5 içerisindeyiz. Hem yaptığımız ödemelerle, hem kara kuvvetleriyle NATO'da bu kadar önemde olan bir ülkeyiz. ABD'nin bu adalara bu kadar silah, mühimmat göndermesi kabul edilebilir bir şey değil.

Amerika'dan beklentimiz Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunun manipüle edilmesine müsaade etmemesidir. ABD ve Yunanistan'a gerekli uyarıları Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla yaptık. BM'ye son mektubumuzu da 17 Eylül'de gönderdik. 

İZAHI YOKTUR: Amerika'nın, Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ne içerik bakımından ne de zamanlama bakımından izahı yoktur. Bu son adımın cevapsız kalmayacağını, Kıbrıs Türklerinin güvenliği için her tedbirin alınacağını herkes bilmeli. 

REFERANDUM SIKINTI GETİRİYOR: (Ukrayna'da Rusya kontrolündeki yerlerde) Referandum olayı sıkıntı getiriyor. Keşke referanduma gidilmeseydi de bunları diplomasi yoluyla çözebilseydik.

Sayın Zelenskiy 4 bölgeyle ilgili desteğimizi, Putin'i ikna etmemizi istiyor. Yarın Sayın Putin'le bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum. 

NÜKLEER, FELAKET OLUR: Nükleer savaşa gitmenin bedeli felaket. Bunu bırak konuşmayı düşünmemek gerekir. Diplomasi yoluyla bu işi çözmek, en isabetli adım olacaktır.

'SOSYAL KONUT PROJESİ': Sayın Kılıçdaroğlu'nun daireye ihtiyacı mı var? Garanti istedilerse böyle bir ihtiyacı var herhalde. Buyursun. 1 milyon 250 bin konut yaptık. İlk defa yapmıyoruz ki. Kemal Bey dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Biz şu anda attığımız adımla yeniden bir tarih yazıyoruz. Gençlerimizin TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 750 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette.

YENİ UYGULAMA: Talep çok olunca arsa sayısını 1 milyona çıkaracağız. Arsayı alan evi kendisi yapacak. Biz altyapıyı yapacağız.

BÜYÜME BEKLENTİSİ: 2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum. Tabii bu bir ortalama rakamdır, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak.

FAİZDE YUKARI ÇIKMAK YOK: Ben enflasyondan önce şu anda faize bakıyorum, biz faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Faizde yukarı çıkmak yok, bu enflasyonu da indirecek. Son asgari ücret tespit rakamını aralıkta yapacağız.

Temennim odur ki bundan sonraki toplantıda (Merkez Bankası) bunu biraz daha indirmek suretiyle yıl sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz.

Faizi düşürerek Türk Lirası'nın değerini yavaş yavaş artırmayı planlıyoruz. 

Merkez Bankası'nın gücünü kaybetmesini bekleyenler, kusura bakmasınlar onlar avucunu yalamaya devam edecek

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!