Rize
12 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Gergerlioğlu: “Petrol İsrail’e Akıyor, Filistin’de Kan Dökülüyor!”

Gergerlioğlu: “Petrol İsrail’e Akıyor, Filistin’de Kan Dökülüyor!”

"Petrol İsrail'e Akıyor, Filistin'de Kan Dökülüyor!"

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı sert açıklamalarda, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerine, Filistin'deki insan hakları ihlallerine ve hükümetin bu konudaki tutumuna ağır eleştiriler getirdi. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde Türkiye'nin petrol sevkiyatına devam etmesine tepki gösteren Gergerlioğlu, iktidarın sessizliğini ve uluslararası hukukun çiğnenişini gündeme taşıdı.

"Türkiye, İsrail'e Petrol Gönderiyor, Filistin'de Kan Akıyor"

Gergerlioğlu, Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinden İsrail'e petrol sevkiyatının devam ettiğini ve Türkiye'nin bu ticari ilişkiyi durdurması gerektiğini vurguladı. "Bizim sayemizde Azerbaycan'ın petrolü oluk oluk İsrail'e akıyor, Filistin'de de bizim sayemizde kan akıyor," diyerek hükümetin bu konudaki tutumunu sert bir dille eleştirdi. Gergerlioğlu, Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın İsrail'e petrol taşıdığını ve bunun uluslararası hukuka göre durdurulabileceğini belirtti. "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Azerbaycan devleti ile bir anlaşma yapmış, fakat bu anlaşma savaş durumu halinde iptal edilebilir. Türkiye tazminat ödemez. Peki, neden iptal etmiyorsunuz?" diye sordu.

"Uluslararası Hukuk: Soykırım Durumunda Ticaret Anlaşmaları İptal Edilebilir"

Gergerlioğlu, uluslararası hukukta soykırım durumunun ticari anlaşmaların iptalini gerektirdiğini belirterek, "Eğer bir yerde soykırım varsa, ticaret anlaşmaları iptal edilebilir. Bosna-Sırbistan savaşında da bu uygulandı. İsrail'in Filistin'e karşı işlediği soykırım ortada. Peki, neden ticari ilişkiler kesilmiyor? 3 kuruş para için mi?" dedi. Gergerlioğlu, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürerek insan hakları ihlallerine göz yumduğunu vurguladı.

"Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Halkı Yanıltıyor"

Gergerlioğlu, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin İsrail'le ticaretin durdurulduğu yönünde yanlış bilgiler yayımladığını belirtti. "Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'e termal içlik gibi ürünler göndermediğimizi iddia etti. Ancak daha sonra bu ürünlerin gerçekten gönderildiği ortaya çıktı. İşte bu nedenle, merkez tarafından yayımlanan bu belgeleri huzurunuzda yırtıyorum," diyerek kamuoyuna yapılan açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

"Azerbaycan-İsrail Silah Fuarına Tepki: Baykar Sponsor, İsrail'le Kadeh Tokuşturuyorlar"

Azerbaycan'da düzenlenen bir silah fuarına da değinen Gergerlioğlu, burada Azerbaycan ve İsrail yetkililerinin kadeh tokuşturmasını sert bir şekilde eleştirdi. Fuarın sponsorunun Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar olduğunu belirten Gergerlioğlu, "İki devlet, tek millet" sloganıyla hareket eden Azerbaycan, soykırım yapan İsrail'le nasıl böyle bir iş birliğine girebilir? Fuarın sponsoru Türkiye Cumhurbaşkanı'nın damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi. Burada timsah gözyaşları dökmeyin," dedi.

"Filistin'e Giden Yardımlar İsrail'e Akıyor"

Gergerlioğlu, Filistin'e gönderildiği iddia edilen yardım ürünlerinin gerçekte İsrail'e aktığını iddia etti. Grafiklerle yaptığı açıklamada, Filistin'e yönelik ticaretin artış gösterdiğini ancak bu ürünlerin İsrail'e yönlendirildiğini belirtti. "Filistin'e diye giden ihracat ürünleri İsrail'e akıyor. Filistin enkaza dönüşürken biz ihracat yapıyoruz, bu kabul edilemez," diyerek hükümetin bu durumu görmezden geldiğini vurguladı.

"Kapalı Oturumların Gerçek Yüzü: On Yıl Sonra Açıklanacak"

Gergerlioğlu, geçtiğimiz günlerde Meclis'te İsrail'in Türkiye'ye saldırma ihtimali üzerine yapılan kapalı oturuma da dikkat çekti. Bu oturumun on yıl sonra halka açıklanacağını belirti.

"Adalet Divanı Kararı: Soykırım Durumunda Anlaşmalar İptal Edilebilir"

Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım durumunda ticari anlaşmaların iptal edilebileceği yönündeki kararlarına değinen Gergerlioğlu, "Bosna-Sırbistan savaşında da gördük. Soykırım durumunda uluslararası anlaşmalar iptal edilebilir. İsrail, Filistin'e karşı soykırım yapıyor. O halde neden anlaşmalar iptal edilmiyor?" diye sordu. Gergerlioğlu, Türkiye'nin İsrail'e karşı ticari ilişkilerini sonlandırması gerektiğini savundu.

"Türkiye-İsrail Ticaret İlişkileri Derhal Kesilmeli"

Son olarak, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari ilişkilerini derhal kesmesi gerektiğini vurgulayan Gergerlioğlu, "Soykırım yapan bir ülkeye petrol göndermek insanlığa ihanettir. İktidarın bu durumu göz ardı etmesi kabul edilemez," dedi. Gergerlioğlu, Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun hareket etmesi gerektiğini belirterek, insan hakları ihlallerine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!