Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Karafazlı'nın Yargılandığı dava öncesi destek çağrısı

Karafazlı'nın Yargılandığı dava öncesi destek çağrısı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki tacizi haberleştirdiği için hakkında dava açılan gazeteci Karafazlı’nın yargılandığı davanın 2. Duruşması öncesi Siyasi parti ve STK temsilcileri ile gazeteci örgütlerinden destek çağrısı

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hakkında birçok dava açılan ve yayınladığı birçok haberine erişim yasağı getirilen Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı hakkında açılan davanın 2. duruşması Rize Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Gazeteci Gençağa Karafazlı’nın, 27 Eylül, 2022 tarihinde Rize Adliyesi’nde 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın 2. Duruşması öncesi, Çay İnisiyatifi meclisleri, Of Çay üreticileri Meclisi, Artvin, Hopa çay insiyatifi meclisleri, Sol parti Rize il örgütü, CHP, İYİ Parti merkez ilçe başkanı Gönül Er, Belediye İş Sendikası, Türkiye İşçi Partisi, Gıda İş Sendikası, Emek Partisi Rize İl ve İlçe örgütleri ile Artvin İl ve İlçe örgütleri, Doğu Karadeniz Halkevleri, Hopa ve Kemalpaşa Halkevleri, İnsan hakları derneği (İHD)genel merkezi,  Rize İHD Temsilciliği, KESK Rize Şubeler Platformu, KESK Trabzon, Şubeler Platformu, Samsun Eğitim Sen , , Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu, HDP İzmir milletvekili Murat Çepni, ESP Fındıklı İlçe Örgütü, Yeşil Direniş Ekoloji, Yaşam ve Dayanışma Yolcuları, İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF) ,İkizdere çevre derneği (İÇDER) Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği, yerel aktüel53,haberrize gazetesi çalışanları ile bazı STK temsilcileri, Çağdaş gazeteciler derneği (ÇGD) genel merkezi, Tüm Bel Sen Rize şubesi, dayanışma çağrısı yaptı. Herkes basın özgürlüğü için 27 Eylül saat 10.00’da Rize Adliyesi önünde buluşmaya davet edildi.

“İÇİNDE AKP VE ERDOĞAN GEÇEN HER HABER ENGELLENİYOR”

Dayanışma çağrısıyla ilgili Karadeniz çay üreticileri meclisi Pazar ilçe temsilcisi Recep Memişoğlu şu açıklamalarda bulundu: “AKP nin 2o yıllık iktidarında, haber takibi yapan gazetecilere engelleme, tehdit ve saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir.

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak değerlendirilen ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’ Meclis’ten geçmeden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oldu. Bu merkez, seçimler yaklaşırken çareyi baskıda, yeni cezalarda arıyor! Her gün gazetecilerin haber takibi yaparken nasıl engellendiklerini, nasıl saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Kamuoyunun gerçekleri görmesi için yazı yazan haber yapan gazete ve televizyonlar sıradan gerekçelerle cezalandırıyor, içinde AKP ve ya Erdoğan geçen her habere erişim yasağı kararı getiriliyor ve gazeteciler sıradan gerekçelerle cezalandırılıyor. Türkiye de 150 ye yakın gazeteci bugün hapiste ve onlarca gazeteci hakkında açılan davalar, bütün bunlar Türkiye’nin adeta açık bir cezaevine dönüştüğünün basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı gerçeğini göstermektedir. 

“BASIN İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANA YURTTAŞLARIMIZI DAYANIŞMAYA ÇAĞRIYORUZ”

Son yıllarda birçok gazeteci hakkında soruşturmalar, gözaltı ve tutuklamalar ile çeşitli davalar açılarak gazetecilerin haber alma ve yayma özgürlüğü bu anlamda halkın haber alma hakkına yönelik saldırılarla ülkede yaşanan gerçeklerin görülmesi engellenmektedir. Bunun en yakın örneğini bölgemizde muhalif haberleriyle bilinen, halkın haber alma ve yayma hakkını koruyan bu doğrultuda her koşulda emekten, yaşam savunucularından, barıştan ve kardeşlikten yana özgürlükçü basın anlayışıyla mücadele eden bu nedenle hakkında onlarca dava açılan ve birçok haberine erişim yasağı getirilen, muhalif gazeteci insan hakları savunucusu arkadaşımız Gençağa Karafazlı’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hacıcaferoğlu’nun kadın öğrencilere yönelik taciz ve mobbing iddialarını haberleştirmesinden dolayı hakkında açılan davanın ilk duruşması (24 Mayıs 2022)  tarihi öncesi yaptığımız dayanışma çağrımızı bu kez, basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü için tüm duyarlı yurttaşlarımızı davanın 2. Duruşmasının yapılacağı, 27 Eylül 2022 Salı günü Rize Adliyesi’nde buluşmaya ve özgür basından yana dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz.” 

 

Ne olmuştu?

Muhalif haberleriyle bilinen Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize şube başkanı gazeteci Gençağa Karafazlı’nın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi spor bilimleri akademisi bölümü öğrencilerinin eski bölüm başkanı öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu’nun 2017 yılından beri kendilerine taciz ve mobbing uyguladığı iddiasıyla RTEÜ rektörlüğüne Doç. Hacicanferoğlu hakkında şikâyette bulunmuş gazeteci Karafazlı öğrencilerin bu şikâyetlerini ve Doç. Hacicanferoğlu’nun bir öğrencisini gece 03 de sosyal medya üzerinden yazılı taciz ettiğine dair yazışmalarını haber yapmıştı.
Öğrencilerin taciz ve mobbing ile suçladığı ğretim üyesi Doç. Dr. Hacıcaferoğlu, önce yayınlanan habere erişim yasağı kararı aldırdı ardından “özel yaşamın gizliliğini ihlalden” dava açmış davanın. Duruşması 24 Mayıs 2022 tarihinde Rize 4. Asliye ceza mahkemesinde görülmüştü.
Görülen davada gazeteci Karafazlı, Öğretmenle öğrencinin arasında özel bir ilişkinin olamayacağını öğrencinin RTEÜ Rektörlüğüne bu konuda şikâyetinin olduğunu ve olayın alenileştiğini, 2017 yılından beri yaşanan taciz olaylarını,  2020 yılında haberleştirmeseydi öğretmenin hala taciz ve mobbing uygulamalarının sürdürmeye devam edeceğini ve yargılanması gereken kendisinin değil öğretmen Hacıcanferoğlu olduğu şeklinde savunma yapmıştı.
Karafazlı’nın bu savunması sonrası Mahkeme, öğretim görevlisi Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu’nun gelecek duruşmada zorla getirilmesine, öğrencilere taciz ve mobbing uygulamasından dolayı hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulunulmasına duruşmanın ise 27 Eylül 2022 Salı gününe ertelenmesine karar vermişti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!