Rize
23 Kasım, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Körfez Bölgesi’nin yatırımcıları İstanbul’a geliyor

Körfez Bölgesi’nin yatırımcıları İstanbul’a geliyor
Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ile Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından gerçekleştirilecek olan Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023 tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Körfez bölgesiyle yapılan iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, ”GCC-Türkiye Ekonomik Forumu; tarım, gıda, altyapı, ulaşım, lojistik, turizm, finans, yatırım, sanayi ve enerji alanlarında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu ve bu iş birliğinin Körfez ülkeleri için önem arz ettiğini kaydeden Körfez Araştırma Merkezi (GRC) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulaziz Sager, ”Özellikle bilgi, kültür, eğitim paylaşımı anlamında çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Körfez ülkeleriyle Türkiye arasındaki etkileşimi çok iyi gözlemliyoruz ve çok güzel bir yolda ilerlediğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesinden çok mutluyuz. Bu ziyaretle birlikte özellikle politik zor günler bitti gibi gözüküyor. Özellikle daha önceden başlayan bir milyar dolarlık ekonomik gelişim, 2030 yılında yirmi beş milyar dolara çıkması da hedeflendiği için çok değerli bir ziyaret.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası İşbirliği Platformu (International Cooperation Platform) ve Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) tarafından siyasi yakınlaşmanın önemli bir döneminde, halihazırda stratejik ve canlı olan ilişkiyi daha da güçlendirmek için 12-13 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Körfez ülkeleri yatırımcıları ve Türk iş dünyası Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023’te bir araya getirilecek.

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC)-Türkiye Ekonomik Forumu 2023’ün bölge ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yardımcı olmak adına düzenleneceğini duyuran UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, ”Giderek değişken hale gelen jeopolitik manzara ve kötüleşen büyük güç ilişkileri göz önüne alındığında, ekonomik kalkınma yoluyla bölgesel bağları sağlamlaştırmak önem arz ediyor. GCC ve Türkiye, Orta Doğu’daki hayati bölgesel güçleri temsil etmekte ve GCC-Türkiye Ekonomik Forumu; tarım, gıda, altyapı, ulaşım, lojistik, turizm, finans, yatırım, sanayi ve enerji alanlarında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak. GCC’nin önümüzdeki yıllarda Türkiye ile iş birliği taahhüdü ve ikili ticareti önemli ölçüde artırmak için önemli bir kapasite olduğu gerçeği göz önüne alındığında, potansiyel iş birliği alanlarını keşfetmek ve ortak projeler için bir ağ oluşturmak için ideal bir fırsat olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Giderek artan güç gerilimlerinin ışığında, bölgesel ilişkileri sağlamlaştırmanın her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Körfez Araştırma Merkezi (Gulf Research Center) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulaziz Sager, ”Tarihsel olarak, GCC ve Türkiye sağlıklı ve canlı ticari ilişkilere sahipti ve GCC-Türkiye Ekonomik Forumu bu geleneği daha da genişletmeye çalışacak. Ekonomik menfaat ve kalkınma fırsatlarını sergileyen forum, GCC ve Türkiye’yi birbirine yaklaştıracak ve istikrarsız bir küresel ortamda gelişmek için yeteneklerini arttıracak. GCC-Türkiye Ekonomik Forumu, Körfez Ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin mevcut durumunu inceleyecek ve gelecekteki gelişim ve daha fazla iş birliği fırsatlarını araştıracak. Son teknoloji girişimcilerin ve kıdemli hükümet yetkililerinin huzurunda ileriye dönük yol gösterici örnekleri belirlemek için hem son başarılara hem de tarihi kilometre taşlarına ışık tutmayı hedefliyoruz.”dedi.

Boğaziçi Zirvesi’ne katılanların Türkiye’deki gelişmeleri gördüğünü dile getiren Uluslararası Türk-Arap Diyaloğu Birliği Genel Sekreteri Erşat Hürmüzlü, ”Türkiye her alanda çok büyük bir potansiyele sahip, hepimiz biliyoruz. Sağlık turizmi olarak sadece meseleye baktığımızda değil ciddi bir şekilde buradaki tıp meselesinin çok ilerlemiş olduğunu görüyoruz. Sadece İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye bir yıl içinde bir milyona yakın hasta tedavi için gelmiş. Bu Türkiye’nin artık hangi boyutlara gittiğini gösteriyor. Onun için hepimizin buna destek olması, ciddi bir şekilde katkıda bulunması önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!