Rize
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Kurtulmuş: Bazı ülkelerin İsrail’in tavrına karşı hala destek vermesi hepimizi yaralıyor

Kurtulmuş: Bazı ülkelerin İsrail’in tavrına karşı hala destek vermesi hepimizi yaralıyor
Ankara, 8 Ekim (Hibya) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te ”İsrail Tehdidi” oturumu kapsamında konuşma yaptı.

Kurtulmuş’un Meclis konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

”2023 yılının Ekim ayında İsrail büyük bir askeri güçle ve bazı batı ülkelerinin kendisine vermiş olduğu destekle birlikte Orta Doğu bölgesine bütün gücüyle abanmaya başladı. Bu süre içerisinde ortaya konulan insanlık suçları herhalde insanlık tarihi boyunca gerçekleştirilmiş en kanlı insanlık suçlarıdır.

Bu suçlar karşısında TBMM’nin milli irade merkezi olarak ortaya koyduğu bu insanlık suçlarına karşı geliştirdiği tavrı her türlü övgünün üstünde gördüğümüzü bir kere daha ifade etmek isterim.

2023 ile başlayan süreçte ise İsrail hazır bölge ülkelerine bu kadar inisiyatif, parçalanmış ve bölünmüş bir halde bulmuşken bazı dostlarını da burada koşulsuz şekilde yanında destek verir halde bulmuşken son adımı atmak, son vuruşu gerçekleştirmek istiyor.

Şimdi Netanyahu ve yönetimi açmış oldukları bu ateş çukuruna bütün bölge halklarını atmaya çalışıyorlar. Mesele Türkiye açısından da fevkalade hassas bir noktadadır.

Bir milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz İsrail’in yayılmacı politikaları bizim TBMM olarak birlik ve beraberlik içerisinde ve milli güvenliğimizi her şeyin üzerinde tutarak bölgedeki politikalara karşı emin adımlarla ilerlememiz gerekir.

Bu çerçevede ümit ediyorum ki bugünkü bilgilendirme toplantımızda bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde millet olarak kendimizi bu tehlikelerden nasıl koruyabileceğimizi gündeme getireceğiz. Bu sınır tanımaz anlayışla nasıl mücadele edilebileceğini burada bir kez daha konuşacağız.

Bu kadar çok insan öldürülmüşken hatta Gazze’de bir yıldır katledilen insanların sağlıklı bir verisi yokken ve Filistin topraklarının ardından İran’ın, Lübnan’ın ve Suriye’nin egemenlik hakları açıkça ihlal edilmişken hala bazı ülkelerin İsrail’in bu tavrına karşı destek vermesi hepimizi yaralıyor.

Türkiye siyasetinin ilk günden itibaren en önemli önceliklerinden birisi olan bölgedeki bu ateşin söndürülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz.

Bu nedenle açılışını yaptığımız bu oturumun hayırlı, bereketli ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!