İşletmeci Ahmet Bilir, 1978 yılına denk gelen çocukluk döneminde simit sattığını belirterek, ”Ailemizde hiç fırıncı yok. Bir tek biz iki kardeş fırıncı olduk. Burada çocuklarımızla beraber çalışıyoruz. Fırınımız, 100-200 yıllık bir Rum fırını olduğu için pişirdiğimiz her ürünün de farklı bir lezzeti bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
Babasının Balıkesirli, annesinin ise Girit’ten geldiğini söyleyen Bilir, 92 yaşındaki teyzesinin bazı tariflerini de fırınlarında pişirdiklerini dile getirdi.
Bilir, fırınlarındaki ürün çeşitliliğine ilişkin, ”Leblebili, kavala, bol bademli, sakızlı, tahinli, Selanik kurabiyelerimiz var. Çok özel bir ürün olan Selanik kurabiyemiz; fındık, badem, fıstık, portakal, yoğurt ve sirkeyle yapılıyor.” dedi.
Hibya Haber Ajansı
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.