Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

MSB'den Suriye ile normalleşme açıklaması: Cumhurbaşkanımız diyalog için irade ortaya koydu


MSB'den Suriye ile normalleşme açıklaması: Cumhurbaşkanımız diyalog için irade ortaya koydu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diyalog konusunda irade ortaya koyduğunu belirten MSB, Türkiye'nin Suriye'de terörü bertaraf etmek için bulunduğunu vurguladı. Son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bu yıl toplam 1427 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Pençe-Kilit Operasyonu ile Irak'taki terör yuvalarına karşı mücadele sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Türkiye-Suriye Normalleşme Süreci ve Terörle Mücadele Hakkında Önemli Açıklamalar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine ve terörle mücadele operasyonlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diyalog konusunda irade ortaya koyduğunu belirterek, Türkiye'nin Suriye'de terörü bertaraf etmek amacıyla bulunduğunu vurguladı.

Son Bir Haftada 72 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini kesintisiz sürdürdüğünü belirtti. Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, 72'si son bir haftada olmak üzere, bu yılın başından itibaren 1427 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Bu teröristlerin 681'i Irak'ın, 746'sı ise Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu ve Irak ile İşbirliği

Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan iki PKK'lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu belirtti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör yuvalarına kilit vurmaya kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait depo, sığınak ve mağaralarda tonlarca patlayıcı madde ile çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini aktaran Aktürk, “12 Temmuz'da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay'a bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aktürk, terörle mücadele konusunda komşu Irak ile işbirliği ve görüşmelere devam edildiğini belirterek, “Irak Merkezi Hükümeti ve Bölgesel Yönetim ile son dönemde atılan olumlu adımlardan memnuniyet duyuyor, terörle mücadelede ülkelerimiz arasındaki işbirliğini kalıcı hale getirmeyi arzuluyoruz. Terör örgütüne karşı sahadaki ortak mücadelemiz, örgütteki çözülmeyi hızlandırmış, kalıcı istikrar ve güvenlik için zemin hazırlamıştır.” şeklinde konuştu.

Hudut Güvenliği ve Yasa Dışı Geçişler

Tuğamiral Aktürk, hudutların dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunduğunu vurgulayarak, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4'ü terör örgütü mensubu olmak üzere 340 şahıs yakalanmış, 863 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 707, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 65 bin 225 olmuştur.” ifadesini kullandı.

Suriye ile Normalleşme Süreci

Bakanlık kaynakları, Şam tarafından gelen son açıklamalar sonrası Suriye ile ilişkilerdeki son duruma yönelik sorular üzerine, “Cumhurbaşkanımız diyalog konusunda bir irade ortaya koymuştur. Türkiye, meşru müdafaa ilkesi kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye'nin kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye'de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne en fazla katkı sağlayan ülkedir. Bizim yaptığımız harekatlar, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasına büyük katkılar yapmıştır. Suriye'de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!