Rize
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Rize Belediyesi, Halk Plajı İçin Çalışmaları Başlattı

Rize Belediyesi, Halk Plajı İçin Çalışmaları Başlattı
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Alipaşa ve Çiftekavak mahalleleri arasında 700 metre uzunluğunda bir halk plajı projesine başladıklarını duyurdu. Proje, denizden gelen dalgaları önlemek ve güvenli yüzme imkânı sağlamak için tahkimat çalışmalarını içeriyor. Başkan Metin, plajın yıl boyunca sosyal alan olarak kullanılabileceğini belirtti. Proje, yeşil alanların genişletilmesi ve piknik alanlarının eklenmesiyle, deniz sezonu dışında da vatandaşların kullanımına sunulacak

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 700 metre uzunluğunda, yeşil alanların da bulunduğu Halk Plajı projesine başladıklarını açıkladı. Alipaşa ve Çiftekavak mahalleleri sahilinde sürdürülen çalışmalar, denizin yıkıcı etkisinden korunmak ve vatandaşların güvenli bir şekilde denize girmelerini sağlamak amacıyla denizde dalgaları önleyici bariyer niteliğinde tahkimat çalışmaları içeriyor.

Başkan Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte sahada devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeler sırasında projeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Vatandaşlarımızı Denizle Bütünleştirmeye Çalışıyoruz

Metin, yaptığı açıklamada, “Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı denizle bütünleştirmeye çalışıyoruz. Millet Bahçesi projesiyle başlayan çalışmalar, yaz aylarında güvenli ve hijyenik şartlarda yüzme imkânı sağlama amacını taşıyor. 3-4 yıl önce sadece kadınlara hizmet veren Alipaşa'daki plajımız yapıldı ve şu anda çok güzel hizmet veriyor.” dedi.

700 Metre Uzunluğunda Plaj

“Halk plajı olarak, Alipaşa mahallemizin bir ucundan Çiftekavak mahallemizin diğer ucuna kadar uzanan yaklaşık 700 metre uzunluğunda bir alanı hem denizin dalgalarından koruyarak hem de yükseltisini 2,5 metreye çıkararak bir plaj yapmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullanan Başkan Metin, plajın hem yerel halk hem de ziyaretçiler için cazip bir destinasyon olacağını belirtti.

Rize

Temiz ve Güvenli Bir Plaj

Metin, tahkimat çalışmalarının detaylarına da değinerek, “Lineer olarak uzanan tahkimat, yaklaşık 40 metrede bir, 20-30 metrelik denizin içeri girmesine müsaade eden boşluklar oluşturacak. Bu şekilde 600 metre boyunca tahkimatlar yerleştirilecek, böylece deniz içeriyi temizleyecek ve dalgaların alta döktüğümüz çakıl ve kumu alıp götürmesini engelleyecek.” dedi.

Deniz Sezonu Dışında Sosyal Alan Olarak Kullanılabilecek

Başkan Metin, projenin deniz sezonu dışında da kullanılabilecek bir sosyal alan yaratmayı hedeflediğini belirterek, “Bu sezonun sonlarına doğru plajı hizmete açmayı planlıyoruz, ancak önümüzdeki dönemde bu alanı mükemmel bir koy hüviyetinde tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca, piknik alanlarını genişleterek, yeşil alanın da büyümesiyle birlikte 12 ay boyunca kullanılabilecek bir sosyal alan oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!