Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Rize SOL Parti’den iddia: “Turizm Müdürlüğünde keyfi uygulama”

Rize Sol Parti İl başkanlığından yapılan yazılı açıklamada:

"Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde keyfi uygulamalarla karşı karşıya kaldık.

SOL Parti Rize İl Örgütü olarak 17 Ekim 2022 Pazartesi günü, saat 13.00'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuruda bulunup İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Küçük Salonun 6 Kasım 2022 Pazar günü saat 13.00-17.00 arasında tahsisini istedik. İlgili birimdeki memur bu günün başka kişi ve kurumlara tahsis edildiğini ama 5 Kasım 2022 Cumartesi gününün saat 09.00-12.00 ve 13.30-17.00 arasındaki zaman dilimlerinde salonun bize tahsis edilebileceğini söyledi. Sonrasında Evrak kayıt bürosuna yönlendirerek rezervasyon yaptırmamızı istedi. Evrak kayıt bürosundaki görevlinin verdiği kağıda elle dilekçe yazıp, salonun uygun olduğunu belirttikleri 5 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 13.30-17.00 arasını talep ederek 166 33 48 protokol no ile rezervasyonumuzu yaptırdık.

Bir gün sonra, salon tahsis birimindeki memur tarafından aranarak 05 Kasım 2022 tarihindeki tahsisin maalesef olamayacağını, ilerideki tarihlerde bir tercihimiz var ise onu değerlendirebileceğini söyledi. Gerekçelerini yazılı olarak istediğimizi söylediğimizde gerekçenin yazılamamasının nedeninin dilekçemizde parti adresinin yazılı olmaması olduğunu belirtti. Gerçekte ise evrak kayıtta, hem parti adresimizi hem de telefon numaramızı dilekçeye yazmamıza gerek olmadığı, kendilerinin yazarak başvuru kayıt sistemine girecekleri söylenmiş ve girilmişti.

Gerçekçe yazısını elden teslim alabileceğimizi söylediğimizde görevli memur müdürlüğe gelmemizi istedi. Gittiğimizde ise halen gerekçeli kararlarını yazmak telaşı içindeydi. Sıraladığı birçok gerekçesinin hiçbir anlam ifade etmediğini söylediğimizde İl Müdürü ile görüşebileceğimizi belirtti. İl Müdürü ile toplantılarının bitiminde görüştüğümüzde, memurun tahsisli bir tarihi verdiğini, bu tarihte kendi etkinlikleri olduğunu ve görevli memurun bundan haberi olmadığını söyledi. Böyle bir iletişimsizliğin nasıl olduğunu sorduğumuzda da maalesef oluyor yanıtını vererek, tarafımıza hiçbir anlam ifade etmeyen bir gerekçeli karar verdi. Maalesef yazıda partimizin adresi eksiksiz yazılmıştı. Görevli memura bu durumu sorduğumuzda adresin başvuru sırasında sisteme kaydedildiğini itiraf etme dürüstlüğü gösterdi.

Bu yaşadığımız durumu kamuoyu ile paylaşmaktaki kastımız; kamu kurumlarındaki bu keyfi tutum ve davranışların en kısa sürede sona erdirilmesi için yetkililerin etkili önlemler almasıdır. Böylece kamu vicdanında tarafgirliklerin, keyfi tutum ve davranışların yarattığı hoş olmayan durumlar ortadan kaldırılabilir."

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!