Rize
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Rize’de havuza verilen klordan zehirlenen çocukların aileleri konuştu


Rize'deki Olimpik Yüzme Havuzu'nda yaşanan klor zehirlenmesi olayında, havuzdaki klor sistemindeki arıza nedeniyle üç çocuk fenalaştı. Durumun hızla fark edilmesiyle çocuklar hastaneye kaldırıldı ve tedavileri devam ediyor. Veliler, olayın tekrarlanmaması için güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.

Rize'deki Olimpik Yüzme Havuzu'nda Klor Zehirlenmesi: Çocukların Sağlık Durumu

Rize'de bulunan Olimpik Yüzme Havuzu'nda dün meydana gelen olayda, klor sisteminde yaşanan arıza sonucu üç çocuk klor zehirlenmesi geçirdi. İslampaşa Mahallesi'nde bulunan havuzda sabah saatlerinde gerçekleşen bu olay, çocukların ve velilerin büyük endişe yaşamasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Duru D. (7), Naz Deren Beşikçi (8) ve Elif Su Demirci (7) isimli üç çocuk, sabah saatlerinde havuzda yüzme kursu sırasında klorun suya karışmaması sonucu klor gazı soludular. Havuzdaki klorun suya karışmamasının nedeni ise havuzdaki klor sisteminde meydana gelen bir arıza olarak belirlendi. Bu durum, havuz çevresinde klor kokusunun yayılmasına ve çocukların sağlık sorunları yaşamasına yol açtı.

Olay anında havuzda bulunan öğretmen hemen müdahale ederek çocukları havuzdan çıkardı ve duşa aldı. Ancak çocuklar fenalaşarak kusmaya başladı. Hemen olay yerine çağrılan 112 acil sağlık ekipleri, çocuklara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onları Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedavileri devam eden çocukların durumlarının stabil olduğu bildirildi ancak yakın gözetim altında tutulmaları gerekiyor.

Veliler ise yaşanan bu olay sonrasında büyük endişe içinde olduklarını dile getirerek, havuz yönetimi ve yetkililerin bu tür durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almasını istediler. Yeliz Demirci isimli bir veli, "Çocuklarımızı güvendiğimiz bir ortama bırakıyoruz. Ancak böyle bir arıza sonucu klor zehirlenmesi yaşanması kabul edilemez. Yetkililerin bu konuda ciddi bir şekilde önlem alması gerekiyor" dedi.

Diğer bir veli Aydın Beşikçi ise, "Biz çocuklarımızı buraya emanet ediyoruz. Bu tür olaylar sonrasında sorumluluklar artırılmalı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum ve endişeliyim" şeklinde konuştu.

Olayın ardından yetkililer, havuzdaki klor sisteminin tamiri ve güvenliğin yeniden sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Veliler ise çocuklarının sağlık durumunu yakından takip ederek, tedavilerin başarılı olmasını umut ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!