Rize
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Rize’de neler oluyor ?

Haber Rize Genel yayın yönetmeni Şenol Öksüz bu haftaki Rize Gündem programında Rize’deki seçim sürecini değerlendirip. Kendisini mahkeme veren gözlüklü konusunu açıklayarak millet ittifakına seslendi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınlarla Rize Gündemini değerlendiren Şenol Öksüz yaptığı paylaşım üzerine kendisi mahkeme veren gözlük konusunu detaylarını açıkladı:

“Sosyal medya hesabımızdan bir paylaşım yaptık gözlüklü lakabını kullanarak bir paylaşım yapmışız. Belediye çöp işlerinde temizlik hizmetinde çalışan bir arkadaşla ufak bir problemimiz oluyor. Bunu sayın Enes büyük üzerine alıyor, yağmurlu bir havada hiç üşenmiyor gidiyor bizim de ilgili şikayette bulunuluyor. Aldığım bilgiye göre o gün gören arkadaşlar şemsiyesi ’de biraz ufak kalmış ıslanmış sanırım çocuk şemsiyesini almış o heyecanla o panikle.

Başarılı bir belediye Başkanımız var, kültürel anlamda yapmış olduğumuz hizmetler, sosyal tesisler olsun, en çok kadın istihdamını yapan olsun, yakıştı mı yani.?  Belediye başkanının prestijine gölge düşürüyorsunuz. Bu şekilde yaparaktan ben bunu yakıştıramıyorum, başkana yakışmadı. Bu hizmetlerine böyle hareketler gölge düşürüyor. Sizin konumunuzdaki kişilerin böyle pohpohlamayı severler ve çok olur. Çünkü malum piyasada etik gazeteci, kripto gazeteci olduğu gibi işte buna benzer kimliklerde, isimlerde, kurumlarda mevcut muhtemelen Rize belediyesinde de vardır.”

Kripto Gazeteci kim ?

Öksüz yayın akışına Belediye ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan kripto gazeteciye seslendi:

 “Bu arada bir de kripto gazeteci bir arkadaş türedi. Kripto sosyal medya hesabından ikide bir paylaşımlar yapıyor işte belediye şöyle, belediye böyle paylaşımlar yapıyor eleştirilerde bulunuyor. Paylaşım yapıyorsunuz ama hiçbir haber göremiyorum. Sosyal medya hesabınızdan ikide bir bu tarz paylaşımlar yaparak bir mesaj mı gönderiyorsunuz bir şey mi istiyorsunuz, yeni bir bloklara yapılıyor buradan yer mi istiyorsun, bu soru işaretlerini ister istemez aklına getiriyor. Bu yapılan bu uygulanan gazetecilik etiğine uygun düşmüyor.”

Millet iffifakı amacı ne ?

Haber Rize genel yayın koordinatörümüz öksüz geçtiğimiz günlerde millet ittifakının millet vekili adayların basın toplantısında açıklamaları değerlendirerek toplantıdaki detaylara dikkat çekti:

“Birkaç gün önce millet İttifakı’nın bir basın toplantısı vardı toplantıda bir gazeteci arkadaşımız Tahsin Ocaklı ’ya bir soru sordu, eğer milletvekili seçilirseniz meclise gittiğiniz zaman buradaki belli bir kurumlarda liyakat anlamında belli bir değişiklikler yapacaksınız. Bu değişik yaptığınız isimler kurumlarda başı kapalı, açık ayrımı ötekileştirme yapacak mı. Çünkü benzer süreçte bunlar yaşanan sorunlardır.      Toplumda, sokakta, kamuoyunda konuşulan konu CHP iktidara gelirse Bizi ötekileştirilen bir endişe var.

Tahsin Ocaklı konuya o kadar uzak ki CHP Genel merkezin uygulamış olduğu politikalarla izlediği yolla ilgili terimler kullandı. Yani yerele inip tatmin edici cevap veremediği için fındıklı Belediye Başkanı Cevratoğlu araya girmek zorunda kaldı. “Bu sorunun cevabı fındıklı da benim sosyal tesislerinde başı kapalı bacımda başı açık bacım yan yana çalışıyor.”  Kamuoyunda duymak istediği buydu.

 Millet vekili adayları açıklandığında ya Köksal Toptan ’ile olur mu diye düşünürken vallahi kamunun önünde özür diliyorum Toptan’dan, Toptan olmazsa millet ittifakı sıfır kendi tabanına oyunu bile korumakta zorlanırdı.

Sürekli pazar Ardeşen fındıklı yöresinde çalışma yapıyorsunuz, merkezden oy almayacak mısınız.? Siz bunun köylerinden oy almayacak mısınız?, gittik, evet gittiniz doğru hangi köye gittiniz? Salarha dersine çıktınız mı? Salarha derisinin bugün bir milletvekili çıkartabilecek potansiyeli var.

 CHP diye seçime girmiş olsanız dahi, arkamızda muhafazakar kanattan gelme 4 tane parti var Saadet Partisi gibi İnanç kimliği ön planda olan bir parti var.”

Kadın kolları başkanı ne yapmak istiyor?

Öksüz CHP kadın kolları başkanı Nurdal Ardal’ın seçim çalışmalarını eleştirdi:

“Kadın Kolları Başkanı nurdan hanım çalışmaları yapıyor, Sosyal medya hesaplarında çalışmalarını tamamen kendisi yapıyormuş gibi paylaşıyor, Nurdan hanım kusura bakmayın. Sizin arkanızda Saadet Partisi’nden isimler var, deva partisinden isimler var, orada başka partiden isimler var, sanki siz bir çalışma yapıyormuş gibi lanse ediyorsunuz bu hiç hoş değil.

Kadın kolları başkanının millet vekilleri ile bir paylaşımını göremedim.? Zaten milletvekili aday adayı idi, Sanırım hâlâ bir adaylık havasında aday moduna mı girdi bilemiyorum. Bir aday gibi çalışıp kendini ön planda tutuyor bu.

Millet İttifakı’nın işi Rize’de zor, siyasetçi gönül alandır, Gönül’e dokunamadı Sayın Tahsin ocaklı basın toplantısında, geliyor hiç selam, merhaba demeden onu yöneten isimler ile hemen yan masaya geçiyor.   Peki Ak Parti niye iktidar işte bu yüzden iktidar oraya Ak parti milletvekili gelmiş olsaydı Muhammed avcı gelmiş olsaydı bu şekilde mi olurdu, Kesinlikle bütün insanlara merhaba derdi. Koksal Toptan herkesi kucaklıyor, sarıyor temas ediyor İnsanlara temas etmeyi beceremiyorsun, gönüllere dokunmayı bilmiyorsunuz. Gönüllere dokunmayan kişinin kazanma, milletvekili veya iktidar olma şansı yoktur.

 CHP yönetiminde emekli öğretmen sayın Nazım Rakıcı, milli egitmle ilgili belge ve bilgileri  biliyorsunuz peki Milletvekili çıkarmak mı istemiyorsunuz.? Bu bilgi ve belgeleri neden milletvekillerin ile  paylaşıp bunu sağlam bir seçim mağazası kullandırmıyorsun, milletvekilimi çıkmak istemiyor musun.?

Milletvekili adayı gelir, odaklanmış gibi oturacağı yere oturur hiç bir masaya selam vermez, merhaba demez, bu bir nezaket, bu bir insanlık kuralıdır, bu bir medeniyettir, bir kültürdür sorulan sorulara, adeta genel başkan edasıyla cevap verecek. Kardeşim Rize’nin dili var, şivesi var, kültürüne, şivesine inmediği sürece istediğini anlat.

 Sayın Nazım Rakıcı bu milli eğitimdeki belgeleri çok iyi biliyorsun. Neden milletvekiline bunları paylaşıp bunları seçim malzemesi kullandırmıyorsun. Sayın Tahsin Ocaklı’ nın etrafımda da böyle bir kadro var, Kadın Kolları Başkanı çıkar, milletvekili adaymış gibi çalışma yapar, bu denli bildiği belgeleri milletvekiline partisiyle paylaşmaz, Diğer taraftan destek aldıkları etik gazeteci başka bir dünyada başka bir arayışta, diğer tarafta, kripto gazetecisi O da başka bir dünyada.”

 

CHP Belediye encümeni üyesi kazanamadı mı?

Gazeteci Şenol Öksüz programın son bölümünde CHP Rize Belediye encümen üyesi toplantılarda olmamasına dikkat çekerek programını sonlandırdı:

“Millet vekilleri basın ile kahvaltı toplantısında gözlerim CHP Rize belediyesi encümen üyesini aradı.

Millet ittifakı aday tanıtım toplantısında sunuculuk yapan Rize Belediyesi encümen üyesi Nurten Çemberci hanım efendiyi Genel merkez üst düzeyden bir yöneticinin geldiği hiçbir toplantı dışındaki toplantılarda göremiyoruz. CHP’ e bir oy dahi getirmeyen bu isimler neden bu mevki makamlar verilir anlamış değilim .”

(Haber Merkezi)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mehmet TOPALOĞLU
    30-04-2023 23:00

    ..siyasi görüşüne göre hukuku işleten bir ülkede,Siyasi parti ve spor kulubu taraftarlığına soyunan, temiz kalmayaN hiçbir kurum ve kuruluşun savunulmaması gerektiğini kavrayamayan bir topluluğa neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak ve anlatmak zor.....hiçbir menfaat gözetmeden küçük bir şehide kimseye kulak asmadan inandığı doğruda bildiğini söyleyen güzel kardeşim.başarılar diliyorum .

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!