Yüksekokulda düzenlenen etkinlikle öğrenciler yıllardır korunarak ticari veya bireysel olarak üretilen fakat bölgemizde ana tarım ürünü çay olması sebebiyle sayıları ve çeşitleri azalarak oldukça kısıtlı bir alanda üretimi devam eden farklı türlerde sebze ve baharat tohumlarını birbirleriyle değiştirme imkânı buldular.
Öğr. Gör. Songül Yıldız ve Öğr. Gör. Ahmet Midilli tarafından koordine edilen ‘’Ata Tohum Takas Etkinliği’’nde öğrencilere ata tohum çeşitliliğinin korunması ve yerel tohumun gelecek nesillere ulaşmasının önemi hakkında bilgi verildi.
Ayrıca öğrencilere, hayat boyu çevrelerinde ata tohum farkındalığı oluşturmalarının bu mirasın korunmasına vereceği katkı anlatıldı.
Etkinlikte elde edilen ata tohumlarının devamlılığının sağlanması amacıyla tohum ekim dönemlerinde Yüksekokulda ait parsellerde tohumların ekimleri yapılacak.
Ata tohum; atalık, yerli veya yerel tohum olarak da bilinmekte ve ülkemizin genetik çeşitliliğinin önemli bir bölümünü oluşturmakta.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.