Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Yetkisiz sağlık hizmeti sunumunu engelleyeceğiz

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Yetkisiz sağlık hizmeti sunumunu engelleyeceğiz
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yetkililerle görüşmek ve sağlık tesislerinde yerinde incelemelerde bulunmak için Kırşehir’e gitti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kırşehir’de yapımı devam eden yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı. Hastanenin inşaat alanındaki incelemeleri sonrasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında, yetkisiz sağlık hizmeti sunumu ve yanlış uygulamalarla ilgili olarak hem kişilerin sağlığını riske atan hem de Türkiye’nin sağlık hizmeti sunumu kalitesi hakkında olumsuz eleştirilere sebep olan bu illegalliğin engelleneceğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, ”Bunun yanında yetkisiz sağlık hizmetlerini sunan arkadaşları engelleyeceğiz. Bu aşamalardan sonra, özellikle sağlıkta olabilecek illegaliteler, yanlış uygulamalarla ilgili gerekli tedbirleri de her zaman aldığımız gibi bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Biz sağlıkta dünyanın en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden bir tanesiyiz. Bunu sürdürmek ve daha iyiye geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Memişoğlu, hastane inşaatında bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, ”Sağlıkla ilgili Kırşehir çok iyi yerlerde. Daha da iyi olacak inşallah. Bugün burada bulunduğumuz yeni Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin inşaatındayız. 400 yataklı ve önümüzdeki sene sonuna doğru hizmete sunacağımız hastanemizin inşaatını ziyaret ettik. İnşallah burada da hizmetimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Kırşehir merkezinde şu anda faaliyette bulunan hastanemizde de sağlık hizmetlerini sürdürür halde tutacağız.” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, il gezisi kapsamında önce Kırşehir Valiliğini ziyaret etti, burada Vali Hüdayar Mete Buhara ve ildeki yetkililerin yer aldığı geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Kırşehir’deki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin bilgi aldı.

Yapımı devam eden Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptığı basın açıklamasının ardından Memişoğlu, Akademik Açılış Dersi programı vesilesiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, üniversitede; Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet etti ve öğrencilere sağlıklı, başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Kırşehir’de esnaf ve vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Programını tamamlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, Nevşehir’e gitmek üzere ekibiyle birlikte ilden ayrıldı.

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!