Rize
07 Temmuz, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ilk kez isim verdi: 'İşin asıl failleri dışarıda'

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ilk kez isim verdi: 'İşin asıl failleri dışarıda'
Mahkemede beyan veren Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in ölümünde İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz'un talimat verdiğini ve asıl faillerin bunlar olduğunu belirtti. Ayşe Ateş, adil bir yargılama talep etti. Sinan Ateş'in kardeşleri Selma Kazanç ve Sevda Ateş Yörükoğlu, MHP içindeki kişilerin tehditlerini vurgulayarak, Eray Özyağcı ve Doğukan Çep'in sadece suikastın tetikçileri ve azmettiricileri olduğunu, asıl faillerin MHP içinde olduğunu belirttiler.

Ayşe Ateş: "Sinan'ın Katillerinin Başsağlığı Dileklerini Kabul Etmiyorum"

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, Ateş'in eşi Ayşe Ateş 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşma, Ateş'in annesi Saniye Ateş'in rahatsızlanması nedeniyle verilen aranın ardından devam etti.

Mahkemede söz alan müşteki Ayşe Ateş, "Sinan'ın katlinde dahli olan hiçbir suçlu ve yakınının başsağlığı dileğini kabul etmiyorum" dedi. Davanın başlangıcından bu yana sanıkların yazdığı 'senaryo ve yalanları' sabırla dinlediklerini belirten Ateş, "Şimdi biraz da mahkeme heyeti gerçekleri dinlesin. İki kız çocuğu babası tertemiz bir akademisyen, bir eş, bir baba nasıl katledildi, onu dinleyin sayın hakim. Üç gündür karşınızda türlü türlü yalanlarla savunmalar yaptılar" ifadelerini kullandı.

Beni Öldürmek İçin Kiralık Katil Arıyorlarmış

Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in kendisine defalarca, "Ayşe, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için kiralık katil arıyormuş, kapı kapı geziyorlarmış" dediğini aktardı. Eşinin görevden ayrılmasının ardından bot hesaplardan tehdit ve hakaretler aldığını, Orhun Haber isimli hesaptan iftiralar atıldığını belirtti. Bu iftiraların Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder tarafından yönetildiğini ve Ahmet Yiğit Yıldırım'ın talimatıyla karalama kampanyası başlatıldığını dile getirdi. Ayşe Ateş, "Tamamı mesnetsiz ve yalan olan bu iftiralar, eşimin katliyle sonuçlandı" dedi.

Bu süreçte eşinin yanında olan arkadaşlarının da tehditlere maruz kaldığını belirten Ateş, Mersin olayını örnek gösterdi. Eşinin yakın arkadaşı Çağrı Ünel'in, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın talimatıyla saldırıya uğradığını ve kendini korumak için ateş ettiğini anlattı. Ayşe Ateş, "O çocuğun katili de Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticileridir. Ben, MHP ve Ülkü Ocakları içine sızmış suç çetesini hedef alıyorum" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanımızın İradesine Meydan Okuyan Karanlık Bir Suç Örgütü Var"

Eşi ve kendisinin FETÖ mensubu olduğuna yönelik iddialarla ilgili konuşan Ayşe Ateş, "Ben FETÖ'cüysem, Sinan FETÖ'cüyse gidip suç duyurusunda bulunun" dedi. Eşinin görevi sırasında bazı kişilerin dövülmesi talimatını verdiği yönündeki iddialara da değinen Ateş, "Eşim birilerini dövdürdü. O zaman Sinan'ı karşıma alıp 'Sen bir akademisyensin. Bu işler sana yakışmıyor neden yapıyorsun?' dedim. Bana, 'Ayşe, MHP Genel Merkezinden gelen talimatları yapıyorum. Eğer yapmazsam bana da ceza keserler.' dedi. Nitekim bir süre sonra rahmetli eşim, Devlet Bahçeli tarafından hiçbir gerekçe sunmaksızın görevden alındı. Belki bir bildiği vardı, belki verdikleri bir talimatı yapmadı" şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde eşinin bu sözlerini ilettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız, 'Kızım sana söz veriyorum katilleri yakalanacak' dedi. Ancak bu duruşma salonunda üç gündür müşahede ettiğim tablo, Cumhurbaşkanımızın iradesine meydan okuyan karanlık bir suç örgütünün varlığını gösteriyor" dedi.

Mahkemede İlk Kez Siyasetçilerin İsmini Verdi

Mahkemeye beyan veren Ayşe Ateş, mahkemenin araştırma ve soruşturmanın derinleştirilmesi için gerekli bilgileri sunacağını belirtti. Korkularından ötürü bugüne kadar söyleyemediklerini dile getiren Ateş, şunları kaydetti:

"Bugün burada bunları söyleyemezsem bir daha söyleyemem. Bunlar benimle beraber mezara gitmesin. Sinan, tehditler başladığında, 'Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın benim öldürülmem için Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz'a talimat vermiş, onlar da beni öldürmek için kapı kapı adam arıyorlarmış' dedi. Katline ferman veriyorlar ve en sonunda iki çocuk babası masum bir akademisyeni öldürtüyorlar. Ömrüm yettiğince bu dünyayı size dar edeceğim.

Burada sadece kiralık katiller, torbacılar, gaspçılar, ayakçılar, çantacılar oturmuş, işin asıl failleri dışarıda. Devlet neden bana koruma verdi? Asıl failler dışarıdaki devlet bana koruma verdi. Kendiniz yazar, kendiniz oynarsınız ama bu devlet namusunu temizler. Bu mahkemeden ne sonuç çıkar bilmiyorum ama bunların hepsi kayda geçsin."

Ayşe Ateş, mahkemedeki taleplerini şöyle sıraladı: "İfademi aynen kabul ediyor ve bu ekstra bilgilerin eklenmesini, dosyanın ayrılan 17 şüphelisi ve ismini verdiğim kişilerin sorgulanmasını ve adaletle yargılanmasını, eksik ifadelerin hızlı bir şekilde alınmasını, bu iki dosyanın da birleştirilerek boşlukların doldurulmasını istiyorum. Adil bir yargılama talep ediyorum, bütün insanlar için adalet istiyorum."

Kardeşleri de Dinlendi

Sinan Ateş'in kardeşi Selma Kazanç, dedesi, babası ve annesinin ülkücü olduğunu, bu camiaya lafının olmadığını belirtti. Kazanç, "Ülkü Ocaklarının birçok kurumunda görev aldık bundan da gurur duyuyorum ama içine sızmış insanların asla bizim olduğumuz dönemdekilerle ilgisi yok. Ben MHP'ye, Ülkü Ocaklarına iftira atmam. Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz'un bir karın ağrısı vardı. Kılavuz ve Yıldırım'ın sürekli tehditleri devam etti. Sonraki süreçte evde otururken Sinan, 'Benim kalemimi kırmışlar. Bunların derdi benim canımla' dedi. 'Kim?' diye sorduk. 'İzzet Ulvi Yönter, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım, Semih Yalçın' diye sıraladı." dedi.

Sinan Ateş'in kardeşi Sevda Ateş Yörükoğlu da adalet istediklerini belirterek, Türk adaletine güvendiklerini söyledi. Kardeşinin tehditler nedeniyle çelik yelek giymeye başladığını anlatan Yörükoğlu, "Çelik yelek giydikten sonra bizim dikkat etmemizi söyledi. Sinan'a bir çok yerde suikast uygulanmaya çalışıldı. Eray Özyağcı, Sinan'ı öldürdüğünü, Doğukan Çep azmettirdiğini söylüyor. Evet, Sinan'ı Eray öldürmüş olabilir ama Eray sadece tetiği çekti. Doğukan da sadece azmettirici olduğunu iddia ediyor. Sinan'ın katilleri ne Eray'dır ne de Doğukan'dır. MHP'nin içinde olan insanlardır." şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!