Rize
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Tekirdağ'da iki yaşındaki bebeğe darp: 'Cinsel istismara uğradığı belirlendi'

Tekirdağ'da iki yaşındaki bebeğe darp: 'Cinsel istismara uğradığı belirlendi'
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki bir bebeğin darp edilerek hastaneye kaldırılmasının ardından, yapılan incelemelerde bebeğin cinsel istismara uğradığı belirlendi. Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, 5 şüpheli olduğunu ve bunlardan 3’ünün tutuklandığını açıkladı. Tutuklananlar arasında bebeğin annesi ve 2 suça sürüklenen çocuk (SSÇ) bulunuyor. Anne, suç delillerini gizlemek ve olayı ihbar etmemekle suçlanıyor. Bebeğin durumu ağır olup, yoğun bakımda tedavi altında. Soruşturma devam ederken, üvey babanın ifadesi de alınacak.

Tekirdağ'da 2 Yaşındaki Bebeğin Cinsel İstismara Uğradığı Belirlendi: Baro Başkanı Gürcün'den Açıklama

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki bir bebeğin darp edildiği iddiasıyla hastaneye kaldırılmasıyla başlayan olay, bebeğin cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasıyla büyük bir infiale neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcün, 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ve olayla ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini belirtti.

5 Şüpheli ve 2 Suça Sürüklenen Çocuk

Av. Egemen Gürcün, yaptığı açıklamada, 5 Eylül'de meydana gelen olayın detaylarının 8 Eylül'de ortaya çıktığını ifade etti. Bebeğin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını ve burada yapılan incelemeler sonucunda cinsel istismar bulgularına rastlandığını belirtti. Olayla ilgili şu an 5 şüpheli bulunduğunu belirten Gürcün, “Bu şüphelilerden 3’ü tutuklu. Tutuklulardan biri bebeğin annesi, diğer ikisi ise suça sürüklenen çocuk olarak nitelendirilen 18 yaş altı kişiler” dedi.

Anne Suç Delillerini Gizledi

Gürcün, annenin tutuklanma gerekçelerinden birinin suç delillerini gizlemek olduğunu ifade ederek, annenin cinsel istismar olayını bildirmediği ve delilleri kararttığı için tutuklandığını belirtti. Olayla ilgili Adli Tıp Kurumu’nun raporlarının da geldiğini ve 2 yaşındaki bebeğin cinsel istismara uğradığının bu raporlarla kesinleştiğini söyledi. Gürcün, “Çok üzgünüz, ancak hukuki süreç devam ediyor ve adaletin sağlanması için çalışmalar sürüyor” dedi.

Bebek Yoğun Bakımda: Durumu Kritik

Baro Başkanı, bebeğin sağlık durumu hakkında da bilgi verdi. Beyin kanaması geçiren ve hala yoğun bakımda uyutulan bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden Gürcün, “Doktorlardan aldığımız bilgiye göre beyin kanamasının etkisiyle durum hala kritik, ancak stabil durumda” diye konuştu. Tüm dualarının bebeğin sağlığına kavuşması için olduğunu da ekledi.

Şüpheli Sayısı Artıyor: Üvey Babanın İfadesi Alınacak

Olayla ilgili soruşturmanın genişletildiğini belirten Gürcün, şüpheli sayısının 5’e yükseldiğini duyurdu. Gürcün, “Soruşturmada 5 şüpheli bulunuyor. Bu akşam üvey babanın ifadesi alınacak ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma derinleştirilecek” dedi. 

Tekirdağ Barosu olarak çocukların, kadınların ve doğanın korunması için kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Gürcün, olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!