Rize
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

AK PARTIDE DEĞIŞEN NE !

08 Ekim 2024, Salı 15:27

Ak partide her seferinde değişim denildi. Sonucun ne olduğunu sormak istiyorum. 
Ak partiden değişen nedir? Ak partide değişen tek şey taban değişti! Yerel ve genel seçimlerde, memuru, işçisi, emeklisi, çiftçisi dahil halk tümüyle sabırla, umutla, iyi olacak diyerek sürekli destek oldu.Sonunda olan yine onlara oldu "23 yıldır Ezilenler yine onlar oldu"     Onların dışında sürekli,sermaye ve ak parti kazandı. Her seferinde halk, İyi olacak diyerek hep destek oldu. 

Bu anlamda Ak Partı tabanında da bazı gelişmeler yaşandı... Tabanın Parti ile bağınin kesilmesiyle birlikte partinin çeşitli kademeleri, yöneticileri ve elitleri arasında “üstü örtük bir çekişme” başladı. Ak Partı kuruluş aşamasında sokakta mücadele verdiği kişiler ile daha sonra Partıde yönetici ve hatta ana kademelere yükselişler olduğu gözlendi...Uzun süre karizmatik liderle yoluna devam eden parti bu vahim gelişmeler ile tabandan ve halktan koparak etkisinin azalarak kaybolması 2024 Yerel seçimlerinde ikinci parti konumuna düştü.
  
Dolayısıyla bu alanlarda yaşanan sorunların giderilememesi tartışmaları beraberinde getirdi. Yaşanılan yenilgi sonrasi “yenilenme" dillendirilerek 2001 ruhuna dönüleceğinin sinyalleri verildi. Ak Partide yeni bir heyecan dalgası oluşturulacağı söylendi.  Rizede ve Türkiye genelinde yeni bir değişim başlatıldı.

Ak parti Rize il başkanlığına Yılmaz katmer getirilerek 2001 ruhu dillendirildi. Teşkilatlanma çalışmaları başlatıldı...... İş adamları, esnaf ziyaretleri yapılarak Parti'nin gücü yanı tabanı, gerçek seçmen yine es geçildi.

İl başkanı Yılmaz katmer daha ileri giderek yanlış yapan beni karşısında bulacak soylemleri ile canlı yayınlar düzenleyerek  seçmenlerde, tabanda bir umut doğdu.    
Şimdi seçmen Yılmaz katmerden Filistin ve Lübnanda yaşanan katliamlara finans desteği sağlayan terör Devletlerine silah finans desteği sağlandığı iddia edilen, Rizedeki Burger King şubesinin açılışına katılan bürokratlarınızı disiplin kuruluna sevklerini sağlamanızı, onların Partiden ihraçlarını gerçekleştirmenizi bekliyor.  

Ak Parti’deki yenilenmenin kodları ve değişim ve dönüşümü sadece bu kavramlar ile açıklayamazsiniz.“İnsanların gönlünü almayan oyunu alamaz" Bu yüzden insanlara temas etmelisiniz! Sadece söylemlerle olmadığını görmek lazım, seçmenin eğilimlerine duyarlılık göstermek gerekir"dava şuuru bunu gerektirir"

 Kişisel menfaat gözetilerek siyaset yapılması bulunduğunuz mevkiyi zayıflatır.
Partiye yük olanların değil partinin yükünü omuzlayanların oluşacağı teşkilatlar başarı sağlar. Sonuç olarak AK Parti’nin yenilenmesi verilen sözlerin yerine getirilmesi ile olur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum