Rize
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Rize'de Vatandaşla Uğraşan Makam sahiplerinin Sonu Hiç İyi olmamıştır

27 Haziran 2024, Perşembe 11:05
Rize'de Vatandaşla Uğraşan Makam sahiplerinin Sonu Hiç İyi olmamıştır

Sevgili Okurlar Konumuz Ziraat Çay Bahçesindeki Yiyecek içecek yasağı.

Bilindiği üzere Bu Sene 2024 yazında Çaykur genel müdürü Yusuf Ziya Alim'in aldığı Ani bir karar ile Ziraat Çay bahçesine saat 11.00'den sonra yiyecek ve içecek sokma yasağı getirildi. 

Yıllardır rizelinin sosyal alanlarının kısıtlı olmasından dolayı hadi kaleye hadi ziraate çıkalım dediği oturması ücretsiz olan zaten iki işletmeden bir tanesiydi. Alınan Bu karar vatandaşı o kadar rahatsız ediyor ki adeta saat 10.59'da garsonlar vatandaşların başına üşüşerek yiyecekleri ve içecekleri toplattırıyorlar. Sanki Ziraat çay bahçesindeki bütün sorunlar giderilmiş gibi. Vatandaşın aleyhine olan bu yasağı mahalle halkı hiçbir anlam veremedi. İşletmenin içindeki kediler adeta milletin üstüne tırmanırken. Milletin oturması için sunulan  Eski eski masaların üzerindeki kirlilik oranı zemin betonu ile aynı seviyede iken,Vatandaş yerine adeta işletmenin rahatını düşündüren bu uygulama Yüksek tepki çekmeye devam ediyor.

Yıl Sonu Öğretmenlerin özellikle okul sonunda Ziraat çay bahçesine öğrencileri davet ederek tatil  öncesi son birliktelikleri de her kesin evinden getirdiği yiyecekleri masaya dizerken işletme garsonlarının saat 11i geçti Söylemiyle engel olduğunu da gördük. Ama sadece bu uygulamayı gördük; vatandaş lehine başka hiçbir şey değiştirilmemiş. Binlerce lira masraf edilerek ortaya yapılan havuz alel acele kaldırılmış kimseye bir hesap verilmemiş?Vatandaşın Cebinden Çıkmış Fakat Söz Konusu vatandaşın keyfi olunca hemen yasak patlatıverilmiş. Rize ilinde yaşayan bir köşe yazarı olarak Her zaman şunu söylerim bir yönetici vatandaşın refahı ile uğraşmaya başladığında her zaman gidici olmuştur.Ziraatteki Çayla işletmesinin kazancının düştüğü ve uygulamadan sonra işletmenin gelirinin yükseldiğide duyumlar arasında.

Bu durumlar sonrasında insan sormuyor değil işletme geliri iyi olacak diye vatandaşın özgürlüğünün kısıtlamasına gerek var mı? Bu uygulama işletmenin karının yükseltilmesi için mi yapıldı veya mantıklı bir amacı var mıdır?

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum