Rize
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Yılmaz KATMER Hakan GÜLTEKİN ve Hasan KARAL Gerçeği

05 Temmuz 2024, Cuma 12:01

Rahmetli Suleyman DEMIREL ile Rahmetli prof Dr Necmettin ERBAKAN yüz ölçümü ile seçmen bakımından  küçük olan,Siyaset arenasında etkili olan Rize için, iktidar kapısı Rize'den başlar demişlerdi.Özellikle DEMİREL den bizzat duymuştum.
   2018 yılından itibaren Rizenin merkez dahil her ilçesinde gittikçe oy kaybeden Ak parti,buna paralel olarak 2018 yılından itibaren de tarihinin en büyük yatırımlarını alan Rize'de İktidar partisi neden oy kaybediyor.
   Sadece bunu ekonomik nedenlere bağlamak,  iktidar partisinin il ilçe ve milletvekillerinin kendilerini kurtarmak, sorunu nemalazime getirmekten öte değildir.
   Sayın cumhurbaşkanı ve rüzgarı ile Ak parti Türkiye genelinde 2018 yılına kadar teşkilatlarının hatalarını ört bas etti.
   2018 yılından sonra Özellikle Rize'de,  kayırmacılık  eş dost akraba ile yakın arkadaşları toplumda kabul görmeyen kişileri  teşkilatlara siyaset arenasina yerleştirilmesi ve bunu gören halk seçmen, yani kendisini iktidar cenahinda temsil edilmediğini gören vatandaş  periyodik şekilde Ak Partiden kopmaya başladı. 
    2018 yılından beri halktan kopuk monşerlerin yönettiği Ak partide,  son  seçimlerdeki karnesi, büyük ilçe belediyeleri  gitmesi ve Bir milletvekili muhalefete kaptırmasiyla aldı. 
    Tabi burda yazmadan geçemeyecem,DEVA partisinin oyuna bakmayınız, Bu şehirde Hasan KARAL gerçeği var.Sayin Muhalefet partileri, kazandığınız belediye veya milletvekilliginde Hasan KARAL gerçeğini unutmayınız.
     Hasan KARAL Rize'ye gelmeyi sıklaştırsın, Ak parti gittikçe kan kaybedecek bu gerçeği gören İktidar cenahinda kimse varmi ? Hiç sanmam.Önlemi alınıyor mu ? Kimin umurunda.Sonlandiracak isimler varmı?Elbette.
    Yaklasik iki aydır siyasi otorite boşluğu olduğu Rize'de ,iktidarın il başkanlığı halen doldurulamadı.Yapmayin etmeyin kağıt üzerinde iktidar partisi  il Başkanı kurum kuruluşlara direktif veremez  karışamaz fakat ,il Başkanı şehrin her yönüyle disiplinini sağlar.Vatandaş çözemediği işini meselesini hangi kapıda arayacak .
     Bir an önce Ak parti il Başkanı atanmalıdır. 
     Kim olmalı.
     Edindiğim bilgiler doğrultusunda aday bol ilçelerden dahi var.
     Ama kim olmalı.
     Şayet küskünlerin partiye dahil edilmesi,  şehri kucaklanmasi eş dost arkadaş kayirmacilik bitirilmesi isteniyorsa,Ve Hasan KARAL gerçeğini sonlandırılması isteniyorsa  İki isim var.
     Yılmaz KATMER ile Hakan GÜLTEKİN. 
     Yılmaz KATMER ile Hakan GÜLTEKİN bir kere ili şehri köyü köylüyü esnafı biliyor.Taniyor.Seçim çalışmalarında bulunmuşlar, tecrübeleri her kesimden rabet görebilecek ,küskün Ak partilileri partiye ve sandığa getirebilecek isimler en önemlisi, il başkanlık koltuğunu doldurabilecek isimler.
      Hasan KARAL gerçeğini sonlandirabilecek en iyi iki  isim.
      Tabii yazmadan edemeyeceğim,Ak parti  gençlere çok meraklı ve bu doğrultuda partilerini dizayn eden partilerin başında Ak parti geliyor .Sonuç ortada, başında beyaz olanları dışlamak onların aklı tarihi ve siyasi deneyimlerinden yararlanmadiginiz sürece ,kan kaybını önleyemezsiniz.
      Bir an önce Rize'de il Başkanı atanmalı siyasi otorite kurulmalı ,bu disiplinsizlige son verilmelidir. 
      İl dışındaki Rizeli bürokrat ve müdürlerinize sahip çıkınız en azından.
SEVGİLERİMLE .

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum